BALZSAMOS CSERESZNYELEKVÁR
sponsored links
Ennél a receptnél nincs mit magyarázzak, ezt pontosan úgy készítettem el, mint ahogy a Gelfix 2:1 zacskó útmutatásai irányítottak, azzal a különbséggel, hogy mielõtt levettem volna a tûzrõl a fazakat, hozzákevertem kilónként egy kanál balzsamecetet. Ez a trükk hihetetlen aromát ad a lekvárnak, megéri kipróbálni.
Cseresznyemagozás közben volt idõm elmélkedni, eszembe jutott amikor Bernivel és a kutyás csapattal a lakónegyed melletti gyümölcsösben sétáltunk hétvégenként. A kis rumos üveg valamelyikünk zsebében, egy-egy szendvics a hátizsákunkban és csak mentünk, mentünk, közben meg jobbra-balra tekingettünk, rettegve a cseresznycsõsztöl. Persze, hogy elkapott minket, városi puhányokat szobadísz kutyáinkkal. Lesütött fejjel nyitogattuk egyenként a tarisznyáinkat: nyoma sem volt az érett gyümölcsnek benne. Az õr csak vakargatta a borostás állát, aztán értékelve a "becsületességünket" megengedte, hogy ...