Balzsamecetes sült paradicsom leves

2012-07-16

sponsored links

sült paradicsomleves 005_1.jpg

Másfél hét kellett a leves elkészítéséhez. Nem a bonyolultsága miatt. Meg kellett várni, míg annyira lehûl, hogy bekapcsoljam a sütõt.

Lucától kaptam egy nagy cserépnyi koktélparadicsomot, amit az ablakban ápolgattam, és bár nagyon finom volt az íze, a héja egyáltalán nem. Ezért arra jutottam, hogy készítek belõle valamit, amibõl kihagyom a héjat csak a paradicsom belsejét használom. Hamar kitaláltam, hogy mi lesz belõle, csak az idõjárás nem segített. A 24. órában jött a hidegfront, pénteken elkészült a leves.

A paradicsomról viszont eszembe jutott egy egy telefon, amit szintén pénteken kaptam. Gyakran élek azzal a javaslattal, illetve mondattal, különösen az egyszerû ételek esetében, hogy a jó minõségen múlik minden. Például az érett paradicsomon, vagy a jóféle olívaolajon. Olyan ez, mint egy tanulmányi verseny: ha egy osztály indul, ott pont elfér benne egy gyengébb képességû diák, attól még benne lehetnek az elsõ tízben egy országos versenyen, mert a többi diák felhúzza az egy gyengébb teljesítményt. De ha egy vagy két diákot indítunk a töri versenyen, annak nagyon pengének kell lenni, mert ha egybõl egy , vagy kettõbõl egy rossz képességû, tuti elbukjuk a lehetõségét egy jó szereplésnek. Tehát ha mozzarella-paradicsom tálat készítünk, érdemes édes, érett, finom paradicsomot használni, jóféle mozzarellával, mert ha nem, akkor úgy járunk mint a telefonos segítséget kérõ Zsuzsa, aki ezt mondta: Te! Mit csináljak, ennek semmi íze sincsen?

Nagyon rosszul éreztem magam, mert ráadásul én javasoltam a paradicsom- mozzarella tálat, mint ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/07/16/bal...

sponsored links

Keres?s