Balzsamecetes meggyes morzsa
sponsored links
És most elérkezett az igazság pillanata. A meggyes kakaós sütibe nem tudtam balzsamecetet tenni, mert nem volt otthon egy csepp sem. Morogtam is miatta, mert azt néha szeretek. De most, na most volt itthon és ennek nagyon megörültem, amikor azon agyaltam, hogyan tüntessem el a maradék meggyet. Ami, ha még kb. 1 percet várok, erjedésnek indult volna. Pálinkához ennyi viszont nagyon nem elég, így maradt a süti. Egy kis morzsa sok vajjal, hogy meglegyen a napi, minimum halálos adag koleszterin is. Aztán ott van a meggy és a balzsamecet. Az meg jó együtt, nagyon.
Eh, kéne már valami sós is?
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: 45 ? 50 perc
Hozzávalók:
a morzsához:
12 dkg fehér tönkölybúza liszt (vagy sima búzaliszt)
10 dkg nyírfacukor (nádcukor vagy fehér kristálycukor)
10 dkg vaj olvasztva
csipet só
10 g vaníliás cukor
a meggyhez:
3 marék magozott meggy
2 ? 3 ek. lágy sötétbarna nádcukor
2 ? 3 ek. balzsamecet
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, légkeveréssel.
A morzsához a vajat megolvasztottam, nem forróra, csak folyósra. Beletettem a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, elkevertem. Végül a lisztet is hozzáadtam. Morzsás állagúra dolgoztam össze, gyors mozdulatokkal. A hûtõbe tettem, amíg kimagoztam a meggyet, amit a nádcukorral és a balzsamecettel jól elkevertem. Ezután egy kisebb üvegedény (kb. 20 cm átmérõjû) fedelébe terítettem a meggyszemeket, majd egyenletesen rászórtam a kissé lehûlt morzsát.
Betettem a forró sütõbe és kb. 45 perc alatt készre sütöttem, amíg ropogós és világos aranybarna lett a morzsa. Érdemes a tál alá tenni egy darab alufóliát, mert sütés közben a meggy jelentõs mennyiségû levet ereszt, ráadásul bugyog is.
A facebook-on itt találtok meg.
Bodzavirág szirupos meggyes sütemény
Meggyes lepény
Meggyes-mákos sodort rétes
Meggyes kakaós olívaolajos süti
Eh, kéne már valami sós is?
Elõkészítés: 10 perc
Sütési idõ: 45 ? 50 perc
Hozzávalók:
a morzsához:
12 dkg fehér tönkölybúza liszt (vagy sima búzaliszt)
10 dkg nyírfacukor (nádcukor vagy fehér kristálycukor)
10 dkg vaj olvasztva
csipet só
10 g vaníliás cukor
a meggyhez:
3 marék magozott meggy
2 ? 3 ek. lágy sötétbarna nádcukor
2 ? 3 ek. balzsamecet
A sütõt elõmelegítettem 180 fokra, légkeveréssel.
A morzsához a vajat megolvasztottam, nem forróra, csak folyósra. Beletettem a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, elkevertem. Végül a lisztet is hozzáadtam. Morzsás állagúra dolgoztam össze, gyors mozdulatokkal. A hûtõbe tettem, amíg kimagoztam a meggyet, amit a nádcukorral és a balzsamecettel jól elkevertem. Ezután egy kisebb üvegedény (kb. 20 cm átmérõjû) fedelébe terítettem a meggyszemeket, majd egyenletesen rászórtam a kissé lehûlt morzsát.
Betettem a forró sütõbe és kb. 45 perc alatt készre sütöttem, amíg ropogós és világos aranybarna lett a morzsa. Érdemes a tál alá tenni egy darab alufóliát, mert sütés közben a meggy jelentõs mennyiségû levet ereszt, ráadásul bugyog is.
A facebook-on itt találtok meg.
Innen is szemezgethettek
Bodzavirág szirupos meggyes sütemény
Meggyes lepény
Meggyes-mákos sodort rétes
Meggyes kakaós olívaolajos süti