Ballagás, és egy régóta ígért recept: a Norvég szelet!
sponsored links
Pénteken éjjel fél kettõkor hozzáadtam a zöldségeket a bouf bourgignonhoz, és a sütõbe tettem 110 fokon, hogy reggelig talán így el is készül, és nem ég oda, mint a Julie&Julia c. filmben a gasztroblogger fõszereplõé.
Annyira nem égett oda, hogy reggel fél hétkor még mindig rágós volt a hús. 210 fokra tekertem hát a hõmérsékletet, és adtam neki még két órát. Na, úgy már rendben volt.
Közben az összes gyerekem elment a férjemmel az évzáróra, ami nyolckor kezdõdött, én leszûrtem a húslevest, megsütöttem még egy sütit, és gyorsan kitakarítottam az alsó szint közös helyiségeit. Tettem ezt negyed tízig, amikor megérkeztek a szüleim. Velük mentem a ballagásra, ami közvetlenül az évzáró után kezdõdött; kiccsaládom nyolc óra óta ott rostokolt az iskola udvarán (nyolctól évzáró, fél tíztõl ballagás), be kellett látnom, én az otthoni tevékenységgel a jobbik részt választottam.
Anyukám most sem hagyott cserben, hozott magával egy hatalmas adagot a már többször megénekelt Norvég szeletbõl, amely mindannyiunk, de fõleg a férjem nagy kedvence. Mindjárt olvashatjátok is a receptet, de elõbb nézegessetek ballagási ...