Bakterház Bisztró ? Zöldfûszeres joghurtban pácolt csirkemellfilé
sponsored links
Tegnap kicsit hosszúra nyúlt az este, így már reggel sikerült korgó gyomorral ébrednem. Furcsa hatása ez az alkoholnak, valahogyan nálam, már egy-két pohár ital is eléri azt, hogy másnap egész nap arra gondoljak, hogy mit kellene még megennem. Ilyenkor a megszokott fél órás étlapnézegetés helyett, viszonylag gyorsan tudok választani, és sokkal türelmetlenebbül várom az étel érkezését. De amikor megérkezik, akkor a futárban látom az embert, aki bearanyozza a napomat. Ebben az esetben amúgy a futár meglepõ módon, egy középkorú hölgy volt, ami számomra meglepetés, mert nem egy tipikus anyuka munka a futárkodás, de kedves és mosolygós volt, igazából, csak érdekességként említettem meg. Az étterem a Bakterház Bisztró, ahonnan, már egyszer korábban rendeltem, akkor nem voltam elájulva, na de most megint náluk láttam meg a tutit.
Esztétika,megjelenés: Doboz téren semmi extra, megszokott fehér ételszállításra kifejezetten alkalmas doboz, és egy kis dobozban mellékelve a kapros-joghurtos dressing. Doboz nyílik, benne egy méretes, bundába rejtett hús szelet, ami a köretként kínált jázmin rizs nagy részét elfedi. Ha már a köretnél tartok, már ránézésre is látszik, hogy nem sima, hanem valami minõségibb rizsrõl van szó. Nagy, hófehér szemek, kicsit ragadósra fõzve, és némi petrezselyemmel feldobva. Rátérek a hús, mert meg kell hogy valljam, hogy ez a zöldfûszeres joghurtban pácolt csirkemell keltette fel igazán az érdeklõdésemet. A husit pácolás után, minden bizonnyal valami morzsában még meghempergették, és így került a serpenyõbe. Az eredmény, egy szép szelet hús, amin a morzsa barnára pirult, és a látványt még gusztusosabbá teszi, hogy a zöldfûszerek is szépen látszanak a csirkén. A fogás mellé kínált szósz elsõre, nem olyan bizalomgerjesztõ, elég híg, gyanúsan nem magas zsírtartalmú házi joghurtból készült.
Pont:8/10
Ízvilág: Ha már az elõbb is, most is as körettel kezdem. A rizs, nem csak szép, de fõzniük is pont annyi ideig sikerült, amennyi ideig kell. Kicsit ragad, de így még azok sem érezhetik száraznak, akik nem rajonganak a rizsért. Amúgy egy kis petrezselyem igazán fel tudja dobni a rizst, ha otthon készítitek, akkor is javaslom a használatát. A csirkemell, túlesett, némi lapításon a pácolás és a sütés elõtt, de szerencsére, nem vitték ezt túlzásba. A hússzelet minden falatja szaftos, és ami még fontosabb, hogy ezt a joghurtos szószt nagyon eltalálták. Sajnos nem ismerem az összes zöldfûszert, de mintha borsikafûvel érték volna el ezt a remek ízt. A borsikafû mellett minden bizonnyal mást is tettek a pácba, de ez a az õ titkuk marad. A túl folyékony szósz, ízben lényegesen jobb, mint megjelenésben. Természetesen ennek feltétele az is, hogy az ember szeresse a kaprot, de ha szeretitek, akkor jóízûen tudjátok majd bele tunkolni a csirkemell falatokat.
Pont:8/10
Mennyiség: Az elsõ benyomásom az volt, hogy a köret kevés lesz. Aztán kicsit tovább gondolva a dolgot, rájöttem, hogy nem ez kevés, ha nem általában szoktak az éttermek túl nagy adag köretet kínálni. Ez amúgy nem feltétlenül hiba, de így egyik rendelésünk a másik után kicsit csalóka lehet. A hússzelet, ahogyan az egyik képen is látszik, kitölti a nagy doboz egyik felét, és amirõl már szintén ejtettem pár szót, nem is túl vékony. A szósz, mivel nagyon beleillet a képbe, így kicsit kevésnek bizonyult, de azért valahogyan beosztottam. Összességében azt tudom mondani, hogy elég volt egy evésre, de a mai állapotom alapján még egy ilyen szelet husit eltudtam volna rágcsálni.
Pont:7/10
Szállítási idõ: Hiába az éhség, ha az ember dolgozik, nem feltétlenül teheti meg, hogy akkor esik neki az ebédnek, amikor az megérkezik, vagy amikor azt megkívánja. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy szállítási idõvel nem tudok szolgálni, mert idõpontra kértem a szállítást. Az biztos, hogy a kérésemet, maradéktalanul sikerült teljesíteniük és ha a korábbi szokásokon nem változtattak, akkor gyorsak, mint a villám.
Pont:10/10
Ár/érték: Az étel íze és mennyisége is megfelelt a mai igényeimnek, amik azért meg kell, hogy valljam, hogy ma nem egy igazi gourmand igényeivel vetekednek. A hús igen intenzív ízû és a joghurtos pácolásnak és a jó sütésnek köszönhetõen nem száradt ki. A köret és a szósz nagyon illik a képbe és mindezért össze vissza 1390 forintot kell kifizetnünk. Az ár nem alacsony, de nem is magas, igazság szerint frissensültek terén nem is számít soknak. A bakterház Bisztró, a korábbi csalódottságom után, most egy olyan fogással tudott szolgálni, amire azt mondom, hogy ez igen. Egyszerû, de mégis remek fogás, ezt bizony ajánlom.
Pont:7/10
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30
- 5000 fade false 60 bottom 30