Bakonyi sertésszelet
sponsored links
Még mindig azt mondom, hogy nem szeretem a gombát. De van olyan étel, amiben megeszem. Például most már a bakonyiban is. Na, jó. Azért nem volt benne olyan sok, és olyan nagy se... De így lecsúszott. :)
Elkészítése
A füstölt szalonnát kis kockákra vágom és zsírjára pirítom. Kiszedem a szalonnát, és a zsírban (ha nem elég, pótolhatjuk 1-2 evõkanállal) megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a felkockázott paprikát, paradicsomot és a gombát. Együtt pároljuk néhány percig. Piros paprikával megszórjuk, majd beletesszük az elõzõleg felszeletelt, kissé kiklopfolt, mindkét oldalán besózott- és lisztezett húst, amit forró olajban hirtelen átsütöttünk mindkét oldalán.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. (Ezt a teljes puhulásig többször is pótolni kell. Pláne, ha szaftosabbra akarjuk.) Amikor kezd rotyogni, sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a zsírjára pirított szalonnakockákat. Fedõ alatt teljesen puhára pároljuk.
A végén tejszínben elkevert kevés liszttel besûrítjük, és még pár percig fõzzük.
Fõtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
liszt
só
2 vékony szelet füstölt szalonna
+ 1-2 ek. zsír (ha szükséges)
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 kis üveges gomba (kb. 10 dkg)
1 kk. pirospaprika
2-3 dl víz (a felöntésnél) + amennyi szükséges
só, bors (ízlés szerint)
kb. 3 dl tejszín + 1 tk. liszt (a sûrítéshez)