Bakonyi nyúlcomb

2011-11-29

sponsored links


Nagyon szeretem a szaftos gombás tejfölös szószos cuccokat, amit amagyar gasztronómia és vendéglátás úgy nevez, hogy "bakonyimódra". Gyerekkoromban még a mirelit "bakonyi sertésszeletért" is odavoltam és simán megettem a súlyos, lisztes, szinte csirizes menzás bakonyit is.
Azóta annál már jóval igényesebb (vagy talán sznob?) lettem, hogy kifõzdében vagy étteremben ilyesmit rendeljek, és valahogy én sem készítettem magamnak már jó ideje. Az utóbbi hetekben azonban folyton ott motoszkált a fejemben, hogy kellene fõznöm egy jóféle kis bakonyi sertésszeletet, de mindig valami más került elõtérbe. Pár napja aztán a hûtõben kutatva észrevettem, hogy minden a rendelkezésemre áll ahhoz, hogy elkészítsem, van egy doboz gomba, tejföl és zöldpaprika is akadt, csak a sertéshús hiányzott, de helyette volt pár zöldfûszerekbe pácolt nyúlcomb.Még jobb! Nyúlcomb bakonyi módra, akkor ez lesz a menü! És a gondolatot tett ...

Folytats a blogon ... tomakonyha.blogspot.com/2011/11/bakon...

sponsored links

Keres?s