Bakonyi húsgombóc ( low carb)
sponsored links
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem sokszor gondot okoz a fõzés. Na nem az elkészítés, hiszen szeretek a konyhában ténykedni. Sokkal inkább a mit... Mert ugye a családom, nem követi 100% ban a lowcarb étkezést, de azért van már elég sok minden, amit megesznek. Nem akarok négyünknek hatfelé sem fõzni...
Na most itt ebben az ételben szerencsére mindent kitudtam cserélni, arra amit már õk is elfogadnak, kivéve a tésztát. Azt õk normál orsót ettek, míg én u1 orsóval tálaltam a saját gombócaimat.
Hozzávalók:
Gombóchoz:
- fél kg darált ( tetszõleges ) hús ( én sertés és marha vegyesen ettem)
- 1kisebb hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek teljes kiõrlésû graham morzsa, vagy aprószemû zabpehely
- só, bors
- Zsiradék az elõ sütéshez (én repce olajat használtam)
- 2 db tojás
- 25 dkg csiperke gomba
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 2-3 tk étkezési keményítõ , vagy ch csökkentett liszt
- 2-3 ek zsiradék (nálam repce olaj)
- 1 ek édes nemes piros paprika
Elkészítés:
A darálthúshoz hozzá reszeltem a hagymát, és a fokhagymát. Ízlés szerint sóztam, borsoztam. Hozzá ütöttem a tojást, a morzsát is bele öntöttem, és össze kevertem. Felhevítettem a zsiradékot, és a masszából diónyi gombócokat formáltam, amiket hírtelen körbe sütöttem, amikor elkészültek félre tettem õket.
A kockára vágott hagymát, a zsiradékon üvegesre hevítettem. A gombát megmostam, szeleteltem, és a hagymára dobtam. A tûzrõl lehúzva megszórtam a paprikával, és felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje.Ízesítettem... Kb 5 percig fõztem, majd hozzá adtam a gombócokat is. Lehet a folyadékot pótolni kell, hogy ellepje a húsit is. Így együtt fõzöm tovább.
Ha most tesszük fel a tészta vizet forrni, akkor kb pont egyszerre készül el. Mielött a tészta fõzési ideje lejárna a tejfölben csomó mentesen elkeverjük a sûrítõ anyagot ( keményítõ ) és hõkiegyenlítéssel a szószhoz csurgatjuk. 1 perc alatt beforraljuk, a tésztát leszûrjük, és lehet is tálalni...
Nem olyan bonyolúlt mint amilyennek elsõre látszik ?