Bakonyi csirkemell
sponsored links
Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2o dkg gomba, liszt, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 db fehér hagyma, 1 cikk fokhagyma, tejföl, pirospaprika.
A csirkemellet megmostam, és apró kisujjnyi nagyságra vágtam. Sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam. Egy lábosban olajat hevitettem és beletettem a húst. Mikor megpirult kivettem és félretettem.
Az apróra vágott hagymát megpiritottam az olajban, hozzátettem a vékony szeletekre vágott gombát, paprikát és paradicsomot melynek héját elõzõleg lehúztam. 2 percet pároltam, majd visszatettem a csirkemellet. Felöntöttem annyi vizzel hogy ellepje, és addig párolotam mig a hús jó puha nem lett. Egy kanálnyi lisztet elkavartam 3 kanál tejföllel és belecsorgattam, besûritettem a mártást.
Bár általában vaj galuskával vagy nokedlivel tálalom most idõ hiánya miatt vastag laskával tálaltam.
De a lényeg amúgy is a finom mártáson van....