Baklava muffin.
sponsored links
Az utóbbi idõben igencsak lecsökkentettem a sütemény sütést, de azért néha van hogy teljesen úrrá lesz rajtam az édesség utáni vágy. Ilyenkor valami nagyon gyors, és egyszerû receptet választok, vagy éppen nekilátok néhány palacsintát megsütni. A muffin igen nagy kedvenc nálunk, és igen nagy elõnye még, hogy minden macera nélkül gyorsan megsüthetõ. Igen sok muffin receptet összegyûjtöttem már, és jó néhányat meg is sütöttem. Most gyorsan átnézve a még sütésre váró recepteket, a baklava muffin mellett döntöttem. Elég régen szerettem volna már megsütni, és csak most bánom igazán, hogy ennyi ideig várakoztam vele, mert igencsak finomra sikeredett. Igaz kicsit talán több idõt vesz igénybe mint egy egyszerû, alapmuffin elkészítése, de a végeredmény kárpótolt. A tésztája finom szaftos, és a közepében megbújó karamellizált dió egyszerûen ellenállhatatlanná teszi a muffint. Bizony igen nehéz megállni, hogy ne együk meg egyszerre mind az utolsó morzsáig. Tálaláskor a tetejét ízlés szerint még olvasztott mézzel is meglehet csorgatni, de ettõl el is tekinthetünk, mert a muffin anélkül is nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók a diós karamellhez:
8 dkg dió
4 dkg vaj
2-3 ek méz
õrölt fahéj
Tészta hozzávalói:
20 dkg liszt
5 dkg vaj ...