Baklava
sponsored links
Egy kicsit kedveskedni akartam a férjemnek , azért áltam neki ennek az édességnek , én sem és a fiam sem ehetünk belõle , így az egész tepsi csak az Övé . Több receptbõl hoztam össze mert az egyikben a tészta mennyisége a másikban a dió mennyisége nem tetszett , így ez lett a vége .
Hozzávalók :
20 db réteslap / nálunk 4 db-jával van csomgolva/ , 400g durvára darált dió , 500g vaj , 100g cukor , 3 tk fahéj
Sziruphoz :
100g méz , 100g kristálycukor , 3dl víz , 1 citrom leve
A sütõnket bekapcsoljuk és elõmelegítjük 200 fokra . A tepsit kenjük ki vajjal , kettesével rétegezzük a réteslapot a vajjal , addig míg a fele elnem fogy vagyis 10 darab . Ekkor osztjuk el rajta a fahéjjal és a cukorral összekevert diót , és ugyanúgy kettesével a réteslapok és vaj váltakozásával rakjuk amíg el nem fogy a tésztánk . Ezután bevagdossuk vagy kockákra vagy háromszögekre , kinek hogy tetszik . Betessük az sütõbe és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt . A szirup hozzávalóit addig fõzzük amíg a cukor fel nem olvad benne , és a megsûlt forró sütire kanalazzuk .
Jó étvágyat
Hozzávalók :
20 db réteslap / nálunk 4 db-jával van csomgolva/ , 400g durvára darált dió , 500g vaj , 100g cukor , 3 tk fahéj
Sziruphoz :
100g méz , 100g kristálycukor , 3dl víz , 1 citrom leve
A sütõnket bekapcsoljuk és elõmelegítjük 200 fokra . A tepsit kenjük ki vajjal , kettesével rétegezzük a réteslapot a vajjal , addig míg a fele elnem fogy vagyis 10 darab . Ekkor osztjuk el rajta a fahéjjal és a cukorral összekevert diót , és ugyanúgy kettesével a réteslapok és vaj váltakozásával rakjuk amíg el nem fogy a tésztánk . Ezután bevagdossuk vagy kockákra vagy háromszögekre , kinek hogy tetszik . Betessük az sütõbe és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt . A szirup hozzávalóit addig fõzzük amíg a cukor fel nem olvad benne , és a megsûlt forró sütire kanalazzuk .
Jó étvágyat