Bakancs torta és az airbrush dícsérete

2011-10-20

sponsored links

Na ez az a torta, amit az airbrush nevezetû festékszóró nélkül nem jött volna létre. :) Vagy legalábbis nem így.

Csilli barátném ismét megörvendeztetett egy kihívásos feladattal, mert nem csak egy fél pár bakancsot, de mindjárt dobozt is rendelt hozzá. A doboz még csak hagyján, mert a minta alapján ennek még csak teteje sincsen, oldalt záródik. A bakancs viszont eredeti terveim szerint a talpán állt volna, ami nekem sehogy sem akart összejönni.

Gondoltam, készítek egy torta alapot, szépen a talptól indulva felfelelé, aztán a gömbölyû és kiálló részeket majd piskótamasszából felépítem. Na, hát ez a kis szerencsétlen mindenre hasonlított a végén, csak a bakancsra nem, leginkább egy erõsen széttaposott tornacipõre emlékeztetett, így éjjel fél kettõkor feladtam a küszködést, és úgy döntöttem másnap reggel folytatom, mielõtt üvöltve földhöz nem vágom az egészet.

Még jó, hogy éjszaka hagytam ülepedni magamban a dolgokat, mert a belsõ csendes hisztizés közben rájöttem, hogy sokkal jobb is lesz, ha fekvõ bakancsot csinálok, miután a tortának ezer valahányszáz kilómétert kellett másnap utaznia Németországba egy bélelt dobozban, valószínûleg el is dõlt volna, mire odaérnek.

Reggel nekifutottam egy merevebb vajas piskótából, csokiganache-al töltve, farigcsálással elérni a kívánt formát. Így már az elejétõl láttam, hogy sokkal jobb lesz, ráadásul burkolni is könnyebb volt. Persze a kimerültség rovására írom, hogy végül sikerült rosszul befûznöm a bakancsot, úgyhogy senki nem kötözködjön ezen, mert velem gyûlik meg a baja! :D

A végén barna folyékony festékkel fújtam le finoman, hogy azért még némileg homokszínûnek tûnjön, miután az ...


Folytats a blogon ... jepatojtavan.blogspot.com/2011/10/bak...

sponsored links

Keres?s