Bajos perec saláta
sponsored links
Nemrég volt szerencsém Bajorországban néhány napot eltöltenem. Az oktatáson amin részt vettünk a szünetekben bajor perecet kínáltak, amit félbevágva, fûszeres vajjal megkenve tálaltak. Mit ne mondjak, nekem nagyon bejött. Az ötlet tulajdonképpen innen származik. Próbáljátok ki a perecet kicsit megpirítva és salátába keverve.
Hozzávalók: 2 bajor perec, olíva olaj, vaj, 4-5 retek, koktél paradicsom, kígyó uborka, 1 maréknyi bébi spenót
az öntethez: olíva olaj, tárkony ecet, só, bors, 1 ek mustár, 1 ek méz
Karikázzuk fel a perecet majd egy kis olívaolaj és vaj keverékében pirítsuk meg. Tegyük félre. Készítsük el a salátát. Ehhez a zöldségeket karikázzuk fel, a paradicsomot felezve tegyük hozzá. Az öntet hozzávalóit elkeverve önthetjük is a salátához. Ehhez adjuk hozzá a pirított perec karikákat és a bébi spenótot.