Bajor perecleves

2011-08-10

sponsored links


Aki járt Kolozsváron, az biztos találkozott már pereccel, ugyanis minden második lépésnél megtalálható.
Nagyon népszerûek, mert kelleti magát a finom illatával,  olcsó és laktató. Két féle perecsütõ van, a hagyományos, eredeti kemencében sütött, na, ebbõl már egyre kevesebb van, és a már puccosabb, modernebb, gépileg  sütött, mindkét módszerrel készültek, ropogós héjúak,( én az elõbbit szeretem jobban) 3 féle ízesítéssel, sós, mákos, szezámmagos.
5-6 éve, amikor csak látogatóba jöttünk haza, nagyon élveztük, hogy madzagra felfûzve árusították, amit az óta, sajnos, beszüntettek, gondolom a higiénia miatt.  Ebbõl készült  a leves betétem, nagyon finom!!!
Azt nem is tudom, miért bajor, mert sörrel készül, vagy, mert pereccel?

Hozzávalók:
  • 2 közepes hagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3 perec
  • másfél dl. világos sör 
  • 7 dl. húsleves
  • só, bors, reszelt szerecsendió, pirospaprika
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld, vagy metélõhagyma ...

Folytats a blogon ... martyhobby.blogspot.com/2011/08/bajor...

sponsored links

Keres?s