Bajor perecleves
sponsored links
Aki járt Kolozsváron, az biztos találkozott már pereccel, ugyanis minden második lépésnél megtalálható.
Nagyon népszerûek, mert kelleti magát a finom illatával, olcsó és laktató. Két féle perecsütõ van, a hagyományos, eredeti kemencében sütött, na, ebbõl már egyre kevesebb van, és a már puccosabb, modernebb, gépileg sütött, mindkét módszerrel készültek, ropogós héjúak,( én az elõbbit szeretem jobban) 3 féle ízesítéssel, sós, mákos, szezámmagos.
5-6 éve, amikor csak látogatóba jöttünk haza, nagyon élveztük, hogy madzagra felfûzve árusították, amit az óta, sajnos, beszüntettek, gondolom a higiénia miatt. Ebbõl készült a leves betétem, nagyon finom!!!
Azt nem is tudom, miért bajor, mert sörrel készül, vagy, mert pereccel?
Hozzávalók:
- 2 közepes hagyma
- 2 ek. olaj
- 3 perec
- másfél dl. világos sör
- 7 dl. húsleves
- só, bors, reszelt szerecsendió, pirospaprika
- 1/2 csokor petrezselyemzöld, vagy metélõhagyma ...