Bajor perec teljes kiõrlésû lisztbõl
sponsored links
Ilyenkor jó, hogy van gasztroblogom, mert nem kell magamban örülnöm, hogy ilyet is lehet.
Legalább két éve tervezem, hogy egyszer megsütöm a bajor (másnéven lúgos) perecet itthon, teljes kiõrlésû lisztbõl. Aztuán mindig csak elodáztam, arra hivatkozással, hogy dagasztani is kell, keleszteni is kell, fõzni is kell, sütni is kell... bonyolult.
A döntés ma délelõtt született meg bennem, ugyanis a Kauflandban (ami itt a teszkó) felfedeztem, hogy a kenyerek mellé ki vanna írva a hozzávalók is. Mivel itt a csapból is sör perec folyik, a gyerekeim folyamatosan eszik. Most is uzsonnákra akartam betárazni. Erre, ha jobban szemügyre vesszük, nem tele van szarokkal? Három féle E-betûs, és négyféle ismeretlen hozzávaló van benne, összesen legalább húszféle cuccból készül. Az enyém a vízen kívül pontosan 7 félét tartalmaz. Szóval itt az ideje önállóan elõállítani, de akkor már teljes kiõrlésû és fehér tönkölylisztbõl, a gyerekeknek is kell ...