Bajor perec házilag

2018-04-01

sponsored links

Kívül ropogós, belül finom puha

Oktoberfest nincs sör és bajor perec nélkül.

Sõt, sokan fogyasztanak obatzter-t, vagyis sörös-camembert sajtos körözöttet is, amit a pereccel mártogatnak. A sajtkrém receptjét már megosztottam veletek itt.

Most jöjjön a perec, ami tudom, nem lett túl szép? Viszont nagyon finom ropogós, tökéletesen illik egy jó hangulatú buliba vagy akár a reggelizõasztalra is ?

A receptet már sajnos nem tudom, hol találtam, aki a magáéra ismer, szóljon és kiírom.



Bajor perec



Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt

25 dkg finomliszt

2 dl tej

1,5 dl víz

5 dkg élesztõ

3 ek étolaj

2 tk só

2 tk cukor



A kifõzéshez:

5 dkg szódabikarbóna

1 tk só



A kenéshez:

1-2 ek tej



A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, összekeverjük 1 ek liszttel. Felfuttatjuk, míg habos lesz. A kétféle lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, kicsit összekeverjük, mélyedést készítünk a közepébe. Beleöntjük az olajat, élesztõs tejet és a vizet, megdagasztjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, lisztezett deszkán gyúrjuk át. Egy tálban, langyos helyen letakarva fél órát kelesztjük.

Deszkára borítva kicsit átgyúrjuk, 10-12 darabra osztjuk, 50-60 cm hosszúra sodorjuk, pereceket formázunk belõlük. Szilikonos sütõpapíros tepsire ültetjük.

Felforralunk 1 l vizet a szódabikarbónával és a sóval, minden perecet egyszer megfordítva fél percig fõzzük. Visszatesszük a sütõlapra, a vastagabb részüket késsel bevágjuk, ismét 20-30 percig pihentetjük.

Addig a sütõt elõmelegítjük 200 fokra, a pereceket szép barnára sütjük benne.

Kivéve rácsra tesszük, megkenjük a tejjel, hogy szép fényesek legyenek.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s