Bajor perec

2013-10-24

sponsored links

image_1365491599419377_resize

Perecet, perecet! Sósat jó ropogósat.

Mert szeretjük a perecet!

Az elmúlt években a perec szerepe kicsit háttérbe szorult a többi rágcsálnivalóval szemben. Azonban sokan szeretik, és sokan otthon is szívesen készítik. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a fesztiválok, szabadtéri rendezvényke ahol elmaradhatatlan ropogtatni való volt a perec, és újabban ismét elõtérbe kerül.

A perec születésérõl több legenda is kering. Egyesek szerint már az ókori Rómában ismert volt egy, a perechez hasonlatos tésztájú, kör alakú péksütemény, amit a karperecre emlékeztetõ alakja miatt brecea-nak neveztek. Ebbõl a szóból alakult ki késõbb a német Bretzel, majd ennek folyományaként született meg a magyar perec szó. Annyi bizonyos, hogy kör alakú péksütemény maradványokat találtak ókori sírokban. A kör a védelem, a tökéletesség, a teljesség szimbóluma szinte az egész világon. Feltehetõ, hogy ...

Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2013/10/24/baj...

sponsored links

Keres?s