Bajor kifli / Bavarske kifle
sponsored links
Annyira szeretem az ízét,ha a pékségben kiflit veszek általában bajor kifliért nyúlok.Most hogy elkészítettem házilag láttam hogy nem is nehéz elkészíteni és nagyon bevált mindenkinél biztos hogy sûrûben fog az asztalunkon lenni (csak kicsit lehülyön mert nagyon meleg van).
Hozzávalók:
3 deci víz,3 dkg élesztõ,3 kiskanál cukor,2 kiskanál só,5 dkg olvasztott vaj,55-60 dkg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna 1 liter vízre
Készül:
A langyos vízben fölfutatjuk az élesztõt a cukorral és a sóval majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a lisztet.Bedagasztjuk és tálba ruhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt nyújtódeszkára táve sodrófával megütögetjük hogy ...