Bajor fokhagymaleves rozscipóban
sponsored links
A fokhagymaleves a legegyszerûbb levesek közé tartozik. Még ezt is különlegessé lehet tenni, ha cipóban tálaljuk. Aki még nem próbálta talán azt hiszi, hogy a kenyér elázik a leves miatt, de ez nincs így. Ez a fajta amúgy is egy kicsit sûrûbb, mint egy átlagos leves, és egyáltalán nem szívja be olyan gyorsan a kenyér, mint az gondolnánk. Ha közvetlenül a tálalás elõtt merjük a kenyérbe, és elõtte egy kicsit betoljuk a kivájt kenyereket a sütõbe megpirítani, akkor pont annyit szív csak fel a levesbõl, amennyit örömmel kanalazunk ki belõle. A levágott kenyérkalapba ha sajtot szórunk, és azt is megpirítjuk, még finomabb lesz. Jó volt látni, ahogy mindenki addig kotorászta a kanalával a kenyérhéjat, ameddig csak érezni lehetett rajta a leves finom ízét. Nem egy gazdaságos módszer, hiszen a kenyértálka a kukába került, de kétség kívül nagyon finom volt így. A kiszedett kenyérbelet megszárítottam és morzsát készítettem belõle. Sajnos nincs a környezetemben háziállat, hogy hasznosítani tudtam volna, pedig nagymamám szerint ...