Bajor burgonyasaláta
sponsored links
Azt már többször említettem, hogy a krumpli saláta az egyik kedvenc ételem. Többféle változata is ismert. Most egy tipikus bajor recept szerint készítettem el. Azt hiszem megint újabb kedvenc született.
Hozzávalók: 10-14 szem burgonya, só, bors, 1/2 hagyma, 1-2 ek olaj, 2 ek ecet, leves alaplébõl kb. 1,5 dl
A burgonyát héjában puhára fõzzük, majd hagyjuk teljesen kihûlni. Ezután megpucoljuk és a lehetõ legvékonyabb szeletekre felvágni. Uborka szeletelõt haszáltam, így egyforma papírvékony szeletekre sikerült felszelnem. Megsózom és megborsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, ezt is a burgonyához adom. Meglocsolom az ecettel és az olajjal. Óvatosan összekeverem, majd ezután apránként öntöm hozzá a húsleves alaplét. (ezt mindenképpen melegen adjuk hozzá)
Már csak le kell jól hûteni és tálalható is.
Az igazi saláta titka a vékony szeletekben illetve a forró húsleves alaplében van.