Bajadéra szelet
sponsored links
Bajadéra szelet |
Már régen kinéztem magamnak ezt az egyszerû, sütés nélküli finomságot, csak az alkalomra vártam, hogy elkészíthessem. Szilveszter estéjére még volt a karácsonyi sütésekbõl maradék. Ketten a férjemmel nem fogyasztunk túl sokat, nekünk az elég. De hogy az újévi köszöntõket meg tudjam kínálni valami finomsággal, Szilveszter délutánján ezt készítettem el .
Sok receptet áttanulmányoztam hozzá. Volt, ahol a cukor mennyiségét találtam soknak, másutt a hozzáadandó tejpor jelentett problémát. Pedig nagyon hajlottam rá, hogy m.k. receptjét válasszam, mert úgy tudom, ez eredetileg szláv recept, és talán az övé hitelesebb lenne, de nálunk mostanában tejpor mizéria van. Nem lehet kapni a megszokott és jól bevált zöld tasakos túrista tejport, hanem valami import szürke tasakos van helyette, dupla áron. A 20 deka tejpor bele került volna majdnem ezer forintba, így nagyon megdrágult volna a csemegénk. Tehát olcsóbb megoldást választottam innen , persze most is , mint majdnem mindig, a kivitelezés némi módosítássa történt.
Hozzávalók:
14 evõkanál víz
15 deka kristálycukor
25 deka Ráma margarin
30 deka darált dió ...