Baileys készítése házilag
sponsored links
Ezt szintén régóta terveztem, hogy kipróbálom. Amikor Mónikánál megláttam, leginkább az ajándékötlet fogott meg, (és amit szintén felhasználtam, az üvegekre a díszítést!) aztán azóta már kétszer is elkészítettem, eddig még
mindenkinek ízlett. Elsõ alkalommal csak rummal készült, akkor nem volt annyira érezhetõ az alkohol benne, persze csak egy egyszerû rumot vettem bele aminek lássuk be nem túl magas az alkohol tartalma. Másodszorra vettem hozzá egy üveg fehér rumot, azt tettem bele 2 decilitert, úgy már érezhetõbb volt. :) Nekem, ugyan nem vagyok túlságosan alkohol párti, azért ez nagyon bejött. :) Köszi Móni!! Bemásolom az eredeti receptet. Megjegyzésem még: én nem szitáltam porcukrot, a sûrített tej pedig csak 1 tubus volt.
Hozzávalók:
- 7 dl. kávétejszín!
- 15 dkg. átszitált porcukor
- 1 zacskó mogyorós capuccino por /100g/
- 1 cs. vaníliás cukor
- 18 dkg. sûrített tej
- 1 dl. rum
- 1 dl. konyak.
Elkészítése:
2 dl. tejszínt felmelegítek, de nem forralom fel!
Leveszem a tûzrõl és elkeverem benne a capuccino port csomómentesen.
Ezután hozzákeverem a porcukrot és a többi hozzávalókat.
Legvégén adok hozzá 50 % Casino rumból 1 decit és 1 deci jó minõségû konyakot.
Ebbõl az adagból kb. 1,3 liter lesz.
Végül üvegekbe töltöm és hûtõbe tárolom.
2-3 nap érés után igazán hasonló ízvilága lesz a boltban kapható Baileys likõréhez.
Az utolsó készítésnél több, mint egy hétig is állt a hûtõben, mire elfogyott a vége. Tökéletes volt az íze. :)
Egészségünkre!! :)