Baileys-es karamellás bonbon alukapszliban
sponsored links
Nagyon dekoratív töltött bonbonokat készíthetünk alukapszlikban, amelyeknek már a színe is a közeledõ ünnepeket idézi meg. Jól mutatnak akár az ünnepi asztalon, akár szépen becsomagolva ajándéknak. A töltelék ezúttal Baileys-zel felturbózott folyós karamellakrém étcsokiganache-sal párosítva. A Baileys és a karamella együtt szerintem telitalálat! A Baileys-es karamellakrémet elkészítettem kókuszcukros változatban is (glikémiás indexe 35), jó alternatíva lehet a sokkal magasabb glikémiás indexû cukorból készült karamellakrém helyett.
Hozzávalók kb. 15-18 darabhoz:
Karamellakrém:
- 40 gr nádcukor
- 10 gr akácméz/golden syrup
- 25 gr habtejszín
- 20 gr vaj
- 2 ek. Baileys
Étcsokiganache:
- 6 dkg étcsokoládé
- 2 ek. habtejszín ...