Baguette - Dolce Vita, Fõz magad! könyve alapján
sponsored links
Recept: Vrábel Krisztina, Fõzd magad! - Baguette
Értékelés: 5/4
Elkészíthetõség a könyv alapján: 5/4
Valahogy a baguette készítés eddig elmaradt, de tény, hogy már régóta tervezem, mivel minden, ami szénhidrát számomra nagyon kívánatos. Legalább fél éve láttam Dolce Vita receptjét az egyik receptújságban, de akkor valahogy nem álltam neki. Most a jézuska meglepett egy Dolce Vita, Fõzd magad! szakácskönyvvel és abban, megint ott figyelt a baguette recept. Mivel a jézuska egy sütõformával is meglepett, nem volt apelláta, mehet a sütés.
Elsõre egyébként nem lett rossz, de másnapra már közel nem voltam tõle elragadtatva. Persze biztosan jobban kellett volna dagasztanom, de többet vártam tõle. Tény, hogy egy kenyérféle sem ugyanolyan finom másnap, mint frissen. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg, tényleg egyszerû! Én egy picit variáltam is, szárított paradicsomot és magvakat is raktam bele.
Hozzávalók:
- 30 dkg BL 80-as liszt (fehérkenyér-liszt), lehet magos is
- 20 dkg BL 55-ös liszt (finomliszt)
- kb. 3 dl víz
- 1 dl natúr joghurt
- 2 kávéskanál só ...