Bagettek és a Kubai
sponsored links
Az a megtiszteltetés ért, hogy kedves olvasóm csB. abban kérte a segítségem, hogy a gyors, egyszerû Kubai kenyér receptbõl hogyan lehet sok héjas bagettet készíteni.
Ezért tegnap, késõi reggelire, bagett formájúra sütöttem a Kubait.
Mindannyiunk örömére:)
A recept ugyanaz, csak a kelesztés és sütési idõben tértem el.
A Kubai bagett
Hozzávalók
500 gr finomliszt
300 gr forró víz
2 tk tengerisó
25 gr friss élesztõ
(a mézet/cukrot kihagytam, de lehet bele egy mk.)
(a mézet/cukrot kihagytam, de lehet bele egy mk.)
A lisztet és sót összekevertem, egyben fel is lazítottam a kezeimmel.
Az élesztõt belemorzsoltam és újra kevertem.
Az élesztõt belemorzsoltam és újra kevertem.
Vizet forraltam és kb. 80 fokos hõmérsékletû vizet rázuttyintottam, majd a keverõ géppel ...