Bagette
sponsored links
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 kk méz
- 1 ek olaj vagy pálma vaj
- 20 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
- 2 ek sikér/szejtán (bioboltban kapható)
- 1 kk só
- 1 ötdekás friss élesztõ negyede
- köménymag ízlés szerint
- esetleg más magok: len, szezám, napraforgó, tök
A hozzávalókat csak dagasztás programra kell állítani, melynek idõtartalma gépek szerint különbözhet, kb. másfél óra. Ha kész, még egyszer ajánlott megdagasztani (egy-két perc). Erre azért van szükség, mert az élesztõ kelés közben elhasználja az oxigént, és így lehet pótolni azt, hogy sütés elõtt/közben még dagadhasson. Megformázni, rátenni a ...