Bagette + néhány érdekesség

2011-09-20

sponsored links


Pár hete vagy talán már több mint egy hónapja annak, hogy rendeltem az Amazonról könyveket. Elsõ alkalommal tettem, így kicsit izgultam mi lesz, mennyi idõ mire megérkezik. Eredetileg szept 22-e volt a visszaigazolt dátum, de szerencsére nem kellett eddig várnom, ugyanis minden megérkezett a rendelést követõ második hét végén. Hibátlanul, sérülésmentesen, úgy, ahogy kell. Az egyik darab, amit megvettem, vagyis kaptam, Bo Friberg: The Professional Pastry Chef címû könyve, amivel már tavaly télen is szemeztem, de akkor nem lett belõle semmi. Szerencsére most megkockáztattam, és ennek nagyon örülök, mert szuper a könyv, hihetetlen mennyi információ le van benne írva. Ez egy biblia! Nem csak receptek, hanem rengeteg technológia van leírva, mit miért kell úgy csinálni ahogy. Eddig két recept készült el belõle, mindkettõ zseniálisan sikerült. Az egyik a bagett volt, amit ugyan sokáig kell készíteni, de igazi pékség illat lengte be a lakást, ilyen finomat még sosem sikerült sütnöm. Sajnos a fotón nem a legszebb darabok vannak, három tepsiben sütöttem és egy idõben, így a középsõ sávban lévõk tökéletesek lettek, de ami felette és alatta volt az kevésbé sült meg. Idõre mentünk valahova, így már nem tudtam addig sütni, hogy mind egyforma szép legyen. A legjobbak azonban olyan jól ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s