Bagett (öregtésztával)

2018-03-09

sponsored links


















A recept Limara blogjaról van. Én nem 4, hanem 6 darab bagettet csináltam a megadott mennyiségbõl. Burgonyapelyhet  és aszkorbinsavat én nem tettem bele.

Hozzávalók:

Az öregtésztához:
200 g kenyérliszt
130 g víz
4 g élesztõ
- ezekbõl elõzö este összeállítjuk az öregtésztát, nem kell kidolgozni, csak épp hogy összeálljon. Mûanyag tálba fóliával letakarva a konyhapulton hagytam másnapig.

Másnap elkészítjük a tésztát.
Hozzávalók:
az összes öregtészta
3,2 dl víz
1 teáskanál cukor
1 dkg friss élesztõ
50 dkg kenyérliszt
2 teáskanál só
2 evõkanál olaj.

Géppel dagasztottam, majd kelesztõtálban kelesztettem.
6 részre osztottam. Megformáztam a bagetteket, sütõpapíros tepsire raktam, konyharuhával letakarva hagytam kelni kb. 1 órát. Közben a sütõt elõmelegítettem 220 fokra, a sütõ aljába egy kis lábaskában vizet tettem.
Amikor a bagettek megkeltek, pengével bevágtam, vízzel lespricceltem, és a gõzös sütõbe tettem. 10 perc után a lábaskát a vízzel kivettem, és tovább sütöttem õket amíg szép aranybarnára nem sültek (kb. 25 perc).





Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2018/03/baget...

sponsored links

Keres?s