Bagett
sponsored links
Recept:
400 g liszt
25 g liszt (semolina/finom durumbĂșzaliszt)
3 dl vĂz (25 C fokos)
6 g instant Ă©lesztĂ” (12 gramm, amennyiben friss Ă©lesztĂ”)
8 g sĂł
400 g liszt
25 g liszt (semolina/finom durumbĂșzaliszt)
3 dl vĂz (25 C fokos)
6 g instant Ă©lesztĂ” (12 gramm, amennyiben friss Ă©lesztĂ”)
8 g sĂł
Ăsszedolgozzuk a hozzĂĄvalĂłkat, majd formĂĄzzunk cipĂłt, Ă©s kelesszĂŒk 1 ĂłrĂĄn keresztĂŒl szobahĂ”mĂ©rsĂ©kleten.
Az egy Ăłra leteltĂ©vel tenyerĂŒnkkel kissĂ© nyĂșjtsuk el a tĂ©sztĂĄt, nĂ©gy oldalĂĄt hajtsuk befelĂ©, ĂșjbĂłl formĂĄzzunk cipĂłt belĂ”le, majd tegyĂŒk fĂłliĂĄval letakart mĂ»anyag edĂ©nybe a hĂ»tĂ”be 14-20 ĂłrĂĄra pihenni.
UtĂĄna osszuk hĂĄrom egyenlĂ” rĂ©szre. TenyerĂŒnkkel kissĂ© lapĂtsuk el a tĂ©sztĂĄt, majd a velĂŒnk szemben lĂ©vĂ” vĂzszintes felsĂ” szĂ©lĂ©t hajtsuk magunk felĂ© a tĂ©szta közepĂ©ig, illetve az alsĂł szĂ©lĂ©t szintĂ©n közĂ©pre. KissĂ© sodorjuk meg. UgyanĂgy jĂĄrjunk el az összes tĂ©sztĂĄval, majd pihentessĂŒk szobahĂ”mĂ©rsĂ©kleten egy Ăłra hosszĂĄt. A tĂ©sztĂĄkat takarjuk le nedves konyharuhĂĄval.
SĂŒtĂ©s elĂ”tt vagdossuk be. A sĂŒtĂ©st megelĂ”zĂ”en tegyĂŒnk egy kisebb, ĂŒres sĂŒtĂ”lemezt a sĂŒtĂ” alsĂł rĂ©szĂ©re. Erre azĂ©rt lesz szĂŒksĂ©g, mert a gĂ”zt jĂ©gkockĂĄkkal fogjuk elĂ”idĂ©zni, amit erre a lemezre dobunk majd rĂĄ, amikor a bagettek bekerĂŒlnek a sĂŒtĂ”be.
A sĂŒtĂ”t melegĂtsĂŒk elĂ” 260 fokra, tegyĂŒk be a bagetteket, dobjuk be a jĂ©gkockĂĄkat, Ă©s azonnal zĂĄrjuk a sĂŒtĂ”ajtĂłt. Kb. 15 perc alatt sĂŒssĂŒk kĂ©szre. Ha megsĂŒltek a kenyerek, tegyĂŒk Ă”ket rĂĄcsra, hogy ne vizesedjenek ĂĄt.
Nos: ilyen liszt olyan liszt=sima liszt, meleg vĂz. AzĂ©rt nem macerĂĄztam vele annyit, az eredeti recept a linken, nem gyĂșrogattam Ă©s kelesztettem.
Viszont! nagyon jĂł lett a tĂ©szta, olyan kis tömör gyönyör. Nekem teljesen megfelel a pihentetĂ©s, ami azt jelenti este begyĂșrom, megkel, ĂĄtgyĂșrom, be a hĂ»tĂ”be. Reggel ki a hĂ»tĂ”bĂ”l, formĂĄzĂĄs, kelesztĂ©s Ă©s amire reggeli, kĂ©sz a frissen sĂŒlt bagett.
Nem is fogok nagyon måsik receptet keresgélni, max. volt egy francia oldal ha megtalålom ott talån még nézelÔdök.
Tegnap, mivel olyan jĂł idĂ”t mondtak grilleztĂŒnk, vagyis tĂĄrcsĂĄzni szerettĂŒnk volna, de a szĂ©l miatt elmaradt.
Maradt a grill, szĂ©p kĂ©nyelmesem kiĂŒltem padra, magam elĂ© hĂșztam a grill Ă©s elsĂŒtögettem szĂ©pen lassan.
A sajttal vannak problĂ©mĂĄk, grillezni nem lehet maradt a mĂĄrtogatĂłs mĂłdszer. Nem Ă©rtek hozzĂĄ, valĂłszĂnĂ» a tavaszi tej az oka, de idĂĄig olyan szĂ©pen megsĂŒlt, most csak szĂ©tfolyik.
Ma pedig neki ålltam fÔzni, holnapra. Aztån megint csak azon vettem észre magam, hogy kitalåltam valamit, megcsinålom, óóó ez milyen jó lenne, ahhoz is hozzå fogtam, és ahhoz milyen jó lenne egy kis... folytatås posztolva lesz.
Ma pedig vĂĄr egy kis dĂ©lutĂĄni szaunĂĄzĂĄs egyedĂŒl, mĂĄr kezdek hozzĂĄ szokni hogy a szokott hĂ©tvĂ©gĂ©imnek vĂ©ge. Pedig mindig Ășgy vĂĄrtam, szombaton dĂ©lelĂ”tt otthoni hĂĄzi munka. DĂ©lutĂĄn pedig bele az Ă©letbe, most csak a magĂĄnyos szombat(kivĂ©telesen vasĂĄrnap) dĂ©lutĂĄnok vannak.