Bagett
sponsored links
Már szerepel egy bagett recept a blogon, amelyet egy Blogkóstoló alkalmából készítettem el Flórától, az is nagyon ízlett, de a technikája, a megformázása, az alakja nem volt igazi bagett. Most megpróbálkoztam igazival is, a formázást pedig, mint sokan mások Limarától lestem el. Most már igazi bagett formájuk lett, én is úgy érzem:)
Hozzávalók: az elõtésztához: 10 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, 0, 5 dl langyos víz. A begetthez: 20 dkg liszt, 10 dkg teljes kiõrlésû liszt, 2 dkg élesztõ, 1 kávéskanál cukor, 1 kávéskanál só, 1, 5 dl langyos tej.
Elkészítése: Elõzõ este elõkészítjük az elõtésztát: a langyos vízben felfuttatjuk az élesztõt, majd elkeverjük a liszttel, lágy tésztát gyúrunk belõle, lisztezett tálban, konyharuhával letakarva másnap reggelig kelesztjük.
Reggel egy tálban kimérjük a lisztet, a közepébe mélyedést készítünk, beleszórjuk az elmorzsolt élesztõt, rászórjuk a cukrot, és kevés langyos tejet öntünk rá, 15 percig hagyjuk kelni az élesztõt. Ezután ...