Bagel vörösáfonyás vajkrémmel
sponsored links
Ezek az amerikaiak tudják, mi a jó. Én meg azt, hogy mitõl híznak ilyen könnyen J
A bagelrõl a nagy többségnek elõször a filmek amcsizsarus jelenetei jutnak eszébe, ez a kaja, ami a papírpoharas kávéval egyetemben ott figyel minden rendõr keze ügyében. Ha nem ez, akkor ugye a fánk.
Eredetileg zsidó étel, a bevándorlók vitték magukkal az USÁ-ba. Ott pedig rákaptak a népek, vették, ették és szeretik még most is.
Hozzánk nem jutott el a bagel-láz, legalábbis a hamburger-hotdog vonal jóval erõsebb. Késztermékként esélyem se lenne megkapni, marad a házi verzió.
A recept ugyan elsõ olvasásra bonyolult (én fõleg a fürösztéstõl féltem, a hasonló recepteket eddig kerültem), viszont egy próbát megér.
Én legalábbis így álltam neki, de egy (két) kóstolás után állandó repertoárra felvéve. Egyrészt tényleg nem olyan nagy macera, mint elsõre tûnik, másrészt jól variálható, kiváló tízórai-alap, ráadásul jól tûri a fagyasztást, valamint pirításra is alkalmas, ha elvesztette frissességét.
A recept ötlete egy amerikai blogról való, az alapreceptet persze variáltam, például került bele egy kicsi az aktuális kedvencbõl, a kardamomból, a vicc kedvéért.
A hétvégén az aszalt szilvás csokitorta nyomán készítettem egy kardamomos-narancsos verziót, ütõs lett nagyon, a fûszerre pedig teljesen ráálltam. Ráadásul szíverõsítõ hatású, az sose jön rosszul, ugye? J
Hozzávalók:
80 dkg liszt
2 dl tej
1,5 dl natúr joghurt
0,5 dl víz
1 cs porélesztõ ...