Bagel

2012-01-09

sponsored links


Tudom, tudom nem ezt a receptet Ă­gértem, de egyszerĂ»en a csaj annyira édesen készĂ­tette, hogy ezzel nem bĂ­rok vĂĄrni. Az egész bagel sztori ott indult még két éve, hogy sok oldalon olvastam, hallottam rĂłla, a vĂ­zben fĂ”zésrĂ”l meg mi egymĂĄs... gondoltam ez nekem tĂșl bonyolult, vagy valahogy annak tĂ»nt, macera az egész, sose gondoltam ezt végig igazĂĄn. MĂșlt pénteken azonban ettem egy annyira finom fĂŒstölt lazacos bagel szendvicset, hogy eldöntöttem tovĂĄbb nem vĂĄrhatok, sikerĂŒl, nem sikerĂŒl, meglĂĄtjuk, egy prĂłbĂĄt megér. Jelentem sikerĂŒlt, olyannyira, hogy mĂĄsnap ismételtĂŒnk :) A Csaj mindkét esetben igen szorgosan segĂ­tett, profi, azt hiszem elfogultsĂĄg nélkĂŒl ĂĄllĂ­thatom. 

Több bagel receptet is megnéztem, de ismét Bo Friberg könyvéhez nyĂșltam, nem bĂĄntam meg. Tud ez a pasi valamit, eddig minden, amit tĂ”le készĂ­tettem szuper jĂł lett, fĂ”leg a kenyérfélék. Kekszben talĂĄn kevésbé jĂł, mint kelesztett tésztĂĄkban, de ez utĂłbbiban nĂĄlam verhetetlen. A bagel készĂ­tés lényegét az adja, hogy sĂŒtés elĂ”tt forrĂł vĂ­zben kell 1-2 percig "fĂ”zni", ettĂ”l lesz a tészta olyan masszĂ­v, olyan tömör, a felĂŒlete pedig szép fényes.

A bagel eredetét tekintve zsidĂł reggeli, amit sajtkrémmel és fĂŒstölt lazaccal tĂĄlaltak. MĂĄra szĂĄmos felhasznĂĄlĂĄsi mĂłdja van, én példĂĄul imĂĄdom összenyomĂłs melegszendvicsként megsĂŒtve. 

HozzĂĄvalĂłk 8 darabhoz:
  • 500 gr liszt
  • 12 g friss élesztĂ” (4 gr szĂĄrĂ­tott)
  • 250 ml meleg vĂ­z
  • 1 evĂ”kanĂĄl méz ...

Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s