Badam Milk - egy pohár Törökország... az én olvasatomban
sponsored links
Tegnap nagyon-nagyon vágytam valami meleg és ízletes italra. Igazából nem is tudtam, hogy mire vágynék... egyszercsak bevillant az õsz elején tett látogatásunk emléke: Istanbul. Emlékeimben azok az illatok, a színek, a hangulat... Imádom, a mai napig. Beugrott, hogy a fûszerpiacon vásároltunk kardamom-ot és mi lenne ha ebbõl készülne valami igazán finom ital, vagyis ezzel a hozzávalóval. Elkezdtem böngészni a neten és erre a Badam Milk-re bukkantam, melynek egyik ízesítõje a kardamom. Bár igaz, hogy jellegzetesen indiai ital, de magam sem akartam hinni az orromnak, amikor mélyen megillatoztam a frissen darált illatos mandula-pisztácia és kardamomos por illatát. Egy falatnyi Törökország!!!! Teljesen átjárt az érzés, az illatok, az emlékek, mintha ott lettem volna....
A badam milk (mandulatej) fogyasztható hidegen és melegen is. Az ayurveda a hûvösebb téli hónapokra kifejezetten ajánlja a forró badam milk fogyasztását. Az indiaiak általában este, lefekvés elõtt isznak forró, édes vagy fûszeres tejet (borsos tejet, masala tejet, gyömbér tejet), badam milk-et. A forró nyári napokon pedig hidegen fogyasztva üde, frissítõ ...