Baconös tejfölös mártás kétféle sajttal, tejszínnel
sponsored links
Legkisebbikem valami finom tésztát enne, mióta hazajött Angliából, egész pontosan a kedvenc tésztáját, petrezselymes-fokhagymás-csípõs tésztát. Ennek csak az az akadálya, hogy nincs itthon petrezselyemzöld, csak a kihaló félben lévõ cserepes fodros petrezselymen árválkodik néhány csenevész levélke. De eszembe jutott, hogy a valamikor régebben készítettem már sajtos szószt és az is nagyon bejött neki, hát most megint valami tejfölös-tejszínes sajtos szószban gondolkodtam. Szerencsére még Apánál is bejött, mert nem lett nyúlós a mártás (Apa ki nem állhatja, amikor nyúlik az olvadt sajt).
Hozzávalók: - 15 dkg szeletelt bacon vékony csíkokra vágva, kevés olaj, 1 közepes fej hagyma, 1,5 evõkanál rétes liszt, 1 nagy poharas 12 %-os tejföl, 1 tejfölös pohár víz, 2 dl 30%-os tejszín, kb. 12 dkg apróra vágott trappista sajt, kb. 12 dkg bluedino lapkasajt, 1 csapott fehér kanál szitált ételízesítõ, kevés ...