Baconös-tejfölös harcsapaprikás
sponsored links
Sajnos, mire kifiléztem, lebõröztem a harcsát, és a szép szeleteket is elraktam belõle, már nem túl sok maradt belõle. De! Felszaporítottam baconnel, hagymával, paprikával, paradicsommal, végül tejfölös habarással behabartam. Mennyei lett!!!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg harcsafilé (csont és bõr mentes)
- 1 teáskanálnyi csípõs piros arany
- kb. 12 dkg bacon
- 2 fej hagyma
- 2 evõkanál olaj
- 1,5 db zöldpaprika (lecsó)
- 2/3 db csípõs zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 fehér kanál fûszerpaprika
- 1 liter forró víz
- 1/2 fehér kanál só
- 1/3 pohár nagy poharas, 12 %-os tejföl
- 2 evõkanál rétes liszt
- 1 dl hideg víz
- kb. 1 kávéskanál piros arany
A tiszta halfilé darabokat bepácoltam 1 teáskanálnyi csípõs piros arannyal, felhasználásig hûtõben, folpackkal letakarva tároltam. A bacont felkockáztam, ugyancsak így jártam el a megtisztított hagymával. A zöldpaprikákat csíkokra vágtam, a paradicsomot felkockáztam. Amikor mindent elõkészítettem, 2 evõkanálnyi olajon a bacon pirításával kezdtem a fõzést. Amikor szépen megpirult, hozzáraktam a felkockázott hagymát, és a szalonnával üvegesre pároltam, majd a zöldpaprika és a paradicsom következett. Ezzel is jól összesütöttem.
Amikor ez az ízes alap elkészült, ráraktam a piros arannyal ízesített harcsa darabokat, összemelegítettem, megszórtam fûszerpaprikával, elkevertem, felöntöttem 1 liter forró vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, és megsóztam. Kb. 5 percig fõztem együtt, akkor összeturmixoltam ...
Amikor ez az ízes alap elkészült, ráraktam a piros arannyal ízesített harcsa darabokat, összemelegítettem, megszórtam fûszerpaprikával, elkevertem, felöntöttem 1 liter forró vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, és megsóztam. Kb. 5 percig fõztem együtt, akkor összeturmixoltam ...