Baconös-tejfölös harcsapaprikás

2011-04-28

sponsored links

Sajnos, mire kifiléztem, lebõröztem a harcsát, és a szép szeleteket is elraktam belõle, már nem túl sok maradt belõle. De! Felszaporítottam baconnel, hagymával, paprikával, paradicsommal, végül tejfölös habarással behabartam. Mennyei lett!!!
Hozzávalók:
  • kb. 50 dkg harcsafilé (csont és bõr mentes)
  • 1 teáskanálnyi csípõs piros arany
  • kb. 12 dkg bacon
  • 2 fej hagyma
  • 2 evõkanál olaj
  • 1,5 db zöldpaprika (lecsó)
  • 2/3 db csípõs zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fehér kanál fûszerpaprika
  • 1 liter forró víz
  • 1/2 fehér kanál só
  • 1/3 pohár nagy poharas, 12 %-os tejföl
  • 2 evõkanál rétes liszt
  • 1 dl hideg víz
  • kb. 1 kávéskanál piros arany
A tiszta halfilé darabokat bepácoltam 1 teáskanálnyi csípõs piros arannyal, felhasználásig hûtõben, folpackkal letakarva tároltam. A bacont felkockáztam, ugyancsak így jártam el a megtisztított hagymával. A zöldpaprikákat csíkokra vágtam, a paradicsomot felkockáztam. Amikor mindent elõkészítettem, 2 evõkanálnyi olajon a bacon pirításával kezdtem a fõzést. Amikor szépen megpirult, hozzáraktam a felkockázott hagymát, és a szalonnával üvegesre pároltam, majd a zöldpaprika és a paradicsom következett. Ezzel is jól összesütöttem.




Amikor ez az ízes alap elkészült, ráraktam a piros arannyal ízesített harcsa darabokat, összemelegítettem, megszórtam fûszerpaprikával, elkevertem, felöntöttem 1 liter forró vízzel, hogy a paprika ne égjen meg, és megsóztam. Kb. 5 percig fõztem együtt, akkor összeturmixoltam ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/04/baconos-t...

sponsored links

Keres?s