Baconös gombapaprikás

2011-11-30

sponsored links


Estére még egy ételt készítettem, mert volt a hûtõben fél kiló gomba és egy csomag szeletelt bacon, aminek a felhasználása már nem tûrt halasztást. Nagyon finom vacsi kerekedett belõlük, amelynek íze teljesen olyan volt, mint a csikós tokányé. Máskor is fogok ilyet készíteni az biztos, mert nagyon finom.
Hozzávalók: 0,5 kg csiperke gomba, 1 csomag (10 dkg) szeletelt bacon, 1 fej hagyma, kevés olaj, 1 hegyes erõs paprika, 1 sárga tölteni való paprika, 2 fehér kanál szitált ételízesítõ, 2 fehér kanál fûszerpaprika, fél liter forró víz, 3 dl hideg víz, 4 nagy evõkanál tejföl, 1,5-2 evõkanál rétes liszt.
A gombát megtisztítottam (a kalapokról lehúztam a bõrt és a megbarnult tönkvégeket is levágtam) és felszeleteltem. Felszeleteltem a bacont, és felapróztam a hagymát. A bacont kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam a felaprózott hagymát, üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a gombaszeleteket. Megszórtam 1 fehér kanál szitált ételízesítõvel, és addig pároltam, míg ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/baconos-g...

sponsored links

Keres?s