Baconös-cukkinis serpenyõs tojás.
sponsored links
Nagy kedvencem az ezerféleképpen elkészíthetõ cukkini, így az egyszerû tojásrántotta helyett baconös-cukkinis serpenyõs tojást készítettem. Szerencsére a cukkinit csak le kellett szedni a kertben, így garantáltan zsenge volt, és pár perc elegendõ is volt ahhoz hogy kellõen megpárolódjon. A tojást ízlés szerint süthetjük lágyabbra, vagy éppen keményebbre, ki hogyan szereti. Az elkészítése nem tart fél óránál tovább, így tálalhatjuk reggelire, vagy éppen vacsora, egy szelet friss kenyérrel, péksüteménnyel.... (további cukkinivel készült receptek a linkre kattintva találhatóak)
Hozzávalók:
1 db zsenge zöld cukkini
1 db zsenge sárga cukkini
1 db lila hagyma
10 dkg bacon
6 db tojás (nagy)
só
õrölt színes bors
1 ek olaj
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bacont vágjuk szélesebb csíkokra.
Egy serpenyõbe öntsük bele az olajat, adjuk hozzá a felcsíkozott bacont, majd kevergetve süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, majd pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, majd néha megkeverve pároljuk roppanósra.
A tojásokat enyhén sózzuk, villával alaposan verjük fel, öntsük a serpenyõbe, és szórjuk meg az elõzõleg pirosra sütött baconnel. Ezután süssük ízlés szerint lágyabbra, vagy éppen kissé keményebbre.
Amikor a tojás kellõen megsült, vegyük le a tûzrõl, és rögtön tálaljuk.
Tálalhatjuk a serpenyõben, vagy ízlés szerint tányérban. Kínáljunk mellé friss péksüteményt, vagy egy szelet kenyeret.