Baconos zöldségrúd
sponsored links
Hozzávalók:
- Ketogénben fogyasztható zöldség: uborka, cukkini, patisszon; paleoban jelentõs ch-tartalommal pl. sárgarépa, cékla, zeller stb. – a mennyiség létszámfüggõ!
- Bacon – 30-40 dkg
- Ketogénben 2 dl mascarpone 1 dl tejszínnel hígitva
- 1 csokor kaporlevél
- 1 tk. só
- 1 kk. õrölt bors
Elkészítés:
- A zöldséget hámozzuk, negyedeljük, nyolcadoljuk – kb. 5 cm-es rudakra vágjuk
- A rudakat baconnal áttekerjük, majd vagy szírpapírral kibélelt sütõtálcára tesszük és így sütjük meg, vagy (pl. tegnap a nagy melegben) palacsintasütõben 3 részletben, sütés közben forgatva megsütjük.
- Az LCHF diéta mártásához a mascarponét a tejszínnel és a hozzávalókkal felsorolt fûszerekkel alaposan kikeverjük.
- Paleoban válasszunk valamilyen paleo-kompatibilis mártogatót, pl. paleo majonézt vagy paleo kethupot.