Baconos-sajtos csomók
sponsored links
Ez a kis péksüti pillanatok alatt vált kedvenccé, itthon, ami nem csoda, hiszen bármi, amiben bacon van, na és még kelt tészta is, csak jó lehet. De szerintem ehhez hozzájön az a jól ismert trükk, hogy az alapvetõen sós tésztába tegyünk annyi cukrot, hogy épp csak picit lehessen érezni, a sómennyiséget meg emeljük meg, így kapunk egy olyan sós - édes kombót, ami addiktív és abbahagyhatatlan. Én az eredeti recepthez képest feleztem a cukrot, jól tettem, szerintem ez így tökéletes volt.
A tesztgépet most nagyobb adaggal próbáltam ki, és alig 5 perc alatt lett hólyagossá a nagyobb mennyiségû, lágyabb tészta.
Hozzávalók:
1,25 dl víz
4 dkg cukor
7 gr porélesztõ
1,25 dl tej
1 tojás
50 dkg liszt
5 dkg fehér cheddar reszelve ( vagy más zsíros sajt) ...