Baconos-sajtkrémes bucik
sponsored links
Egy újabb péksütemény. Emlékeztethet a kovászos medvehagymás-paradicsomos bucira, nem véletlenül, mert a tészta formázását onnan vettem, de magát a tésztát leegyszerûsítettem. Ebben most nincs sem öregtészta, sem kovász, de természetesen ha valakinek azzal jobban tetszik, akkor nyugodtan használja azt.
A töltelék ropogósra sütött bacon, aminek a kisült zsírjából tettem a tésztába, fantasztikus ízt adott neki. Hogy ne legyen száraz készítettem egy besamel alapú sajtmártást, azzal fedtem be a szalonnát, majd bõségesen megpakoltam még reszelt sajttal.
Hozzávalók:
- 60dkg finomliszt
- 2 tk. só
- 3 ek. a bacon kisült zsírjából
- 2 ek. burg. pehely (elhagyható)
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 2,5dkg élesztõ
Töltelék: ...