Baconos-hagymás kukoricaleves
sponsored links
Bármikor is kérdezem a kisebbik gyerekem, hogy mit fõzzek, az elsõ gondolata mindig a kukoricaleves. Nem tudom elégszer elkészíteni neki. Sokszor variálva.. hol van benne hagyma, hol nincs, hol tejszínnel készül, máskor meg krémsajttal. Hát most bacon szalonna is került bele, a tetejére pedig pirított hagyma. Nem volt gond vele, hamar elfogyott így is.
Hozzávalók: 2-3 doboz csemege kukorica (néha lehet kapni az édes változatát, nálunk azt jobban szeretik) 4-5 szelet bacon szalonna, 3-4 szál újhagyma, 1 tömlõs kemping sajt, tejszín, só, bors, majoránna.
A bacon szalonnát apró darabokra vágom az újhagymával együtt. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a szalonnát. Ráöntöm a kukoricát majd hozzákeverem a sajtot. Mehet 2 tömlõnyi is, sokkal krémesebb lesz. Ráadásul az ízekkel is variálhatunk, ha mondjuk füstölt sajtot használunk. Fûszerezem és felöntöm forró vízzel. Néhány percig kell csak fõzni, és lehet is sûríteni. Ezúttal kókusz tejszínt használtam, mert amióta a Kamrajava webshop-ból megrendeltem, szinte csak ezt használom. Érdemes kipróbálni, mert a kókusz intenzív íze teljesen megbolondítja az ételeket. A leves ezzel el is készült. Mi szeretjük halmozni az élvezeteket, ezért a tálaláskor pirított hagymával és parmezán sajttal szórtuk meg.