Baconben sült Zöldséges Rizsmuffin
sponsored links
A VKF! 62. fordulójának témája a rizs! :D
Mi sem egyszerûbb ennél -, és bár nálunk csak ritkán fordul elõ rizs, olyankor mindig valami klassz egytálételben! :D
Ezúttal egy "elrontott ételt" pofoztam ki egy kicsit, ugyanis sima zöldséges rizsnek indult a múltkori isteni fincsi sütõtökös-brokkolis rizsen felbuzdulva, de ez a mostani nem sikerült, így megbolondítottam egy kicsit, és egy irtó klassz baconben sült zöldséges rizsmuffin lett belõle! ;)
A recept: (12 muffinhoz)
- 1 ek mangalica zsír vagy olaj
- 1 hagyma - apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma - feldarabolva
- 1,5 dl barnarizs
- 20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (répa, borsó, kukorica, zöldbab, pritaminpaprika)
- 6 tojás
- 12 szelet bacon - félbevágva
Fûszerek:
- 2 ek pirospaprika
- 1 ek petrezselyem
- 1-1 kk só, õrölt gyömbér, õrölt mustármag, zsálya
- 1/2 kk bors, szerecsendió, chili, bazsalikom, rozmaring, kakukkfû, majoranna, õrölt kömény
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a rizset, és egy kicsit azt is megpirítjuk, majd megfûszerezzük, és felöntjük 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, és lefedve fél óra alatt az egészet puhára fõzzük.
Amikor megfõtt, összekeverjük a tojásokkal; a muffin formákat kibéleljük egy-egy szelet (2 fél) bacon szalonnával, majd belehalmozzuk a tojásos rizset, és elõmelegített sütõben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük.