Baconbe tekert kukorica a nyár slágere
sponsored links
Éljen a szabadság, a láblógatás, a pancsolás és a grillezés! Ha ez mind megvan így szépen sorban, akkor ajánlok egy igazi finomságot. A gyümölccsel hûtött rozé mellett ez nálunk az a baconbe tekert kukorica a nyár slágere. Ezzel a kettõvel már tökéletesen jól elütném az idõt egy szép nyári napon.
Hozzávalók 2 db kukoricához:
Elkészítési idõ: 15 perc
2 csõ fõzni való kukorica (vagy fagyasztott csöves kukorica)
20 dkg bacon
friss kakukkfû
só
õrölt fekete bors
Vegyünk két csõ kukoricát, tisztítsuk meg a levelétõl és bajuszától.
A baconszalonnákat fektessük egy kicsit átfedésben egymásra olyan hosszan, amilyen hosszú a kukorica. A bacon mennyisége függ a kukorica hosszúságától és szélességétõl is. Én most a saját példámat hoztam, hogy mennyit használtam fel hozzá.
A kukoricát rátesszük a baconre, sózzuk, enyhén borsozzuk.
A lefektetett baconszeletekre friss kakukkfû leveleket morzsoltam, de bármilyen zöldfûszerrel tehettek egy próbát legyen az snidling, rozmaring vagy bazsalikom. Ízlés és éppen rendelkezésre álló fûszer kérdése.
Majd egyszerûen betekerjük a baconbe a kukoricákat és máris mehet a grillre (vagy a hûtõbe a másnapi vagy késõbbi felhasználásig). Folyamatos forgatás mellett, maximum 10 percig sütjük, vagy addig amíg szép piros nem lesz a bacon.
TIPP: Szeretitek a csípõset? Akkor a Chilion Habanero fecskendõje jól fog passzolni ehhez a finomsághoz is. Kis helyen is elfér, bárhol elõkaphatjuk és "maszatmentesen" adagolhatjuk. Remek találmány! :-)
Ígérem Nektek, hogy nem fogtok csalódni! Mindenki meg fogja nyalni mind a 10 ujját! :-)