Baconbe tekert aszalt szilvával töltött sertéskaraj

2013-12-26

sponsored links


Általában ez a fogás minden karácsonykor valamelyik napon az asztalra kerül. Évekkel ezelõtt az egyik kedves ismerõsöm ezzel látott bennünket vendégül. Akkor nagyon "beleszerettem", mert gyorsan elõ lehet készíteni, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. A nagyobbik fiam kedvéért aszalt szilva helyett uborka kerül bele, így is érdemes kipróbálni, ha nem szereti valaki a gyümölcs és hús párosítást.

Hozzávalók: 

   10 szelet sertés rövidkaraj
    kb. 2 dl vörösbor
    20 dkg magozott aszalt szilva
    20 dkg szeletelt bacon
    1 ek. napraforgó olaj
    só ízlés szerint
    õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:  
   A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
    A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje és felforraljuk, fõzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihûlni.
    Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtûzni!
    Pici olajat csurgatunk a sütõedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk 170 C fokra elõmelegített sütõben. Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, feltekerjük a sütõt 200 C-ra és pár percig pirítjuk a szalonna miatt, de vigyázva, mert kiszáradhat.
    Burgonyapürével tálaljuk.







 

Folytats a blogon ... https://izemlekek.blogspot.com/2013/1...

sponsored links

Keres?s