Baconba tekert vagdalt
sponsored links
1 csomag szeletelt bacon(csaak f?st?lt, nem kell, hogy f?tt is legyen)
60 dkg dar?lt lapocka
2 db szikkadt zsemle
2 db toj?s
2-3 gerezd fokhagyma
?tel?zes?t?
?r?lt bors
Elk?sz?t?s:
A zseml?ket meg?ztatom, ?gyelve, hogy az?rt ne m?ljanak sz?jjel teljesen. Van aki tejet haszn?l a m?velethez, ?n anyuk?mt?l mindig v?zzel l?ttam, ?n is ?gy csin?lom. A h?st egy kever?t?lba teszem, r?morzsolom a j?l kicsavart zseml?ket. Egyenk?nt mehet hozz? a toj?s, ?s r?reszelem (vagy r?nyomom) a fokhagym?t. ?zes?tem delik?ttal, ?r?lt borssal. Tehet?nk hozz? kis ?r?lt k?m?nyt is, de a f?rjem nem szereti, ?gy n?lunk az kimarad. Alaposan ?sszedolgozom k?zzel a massz?t, s ha l?gynak ?rzem, akkor teszek hozz? egy kev?s zsemlemorzs?t. A l?nyeg, hogy kicsit k?t?ttebb legyen a v?geredm?ny, mint a gomb?cos fas?rtn?l. Egy hoszz?k?s form?t kib?lelek szalonnaszeletekkel, ?gy, hogy majd k?t oldalr?l r? is tudjam hajtani a vagdaltra. Belenyolkodom a h?st, betakargatom ?s el?meleg?tett s?t?be tolom, ahol 40-45 percig s?t?m 180 fok k?rny?k?n. Kicsit v?rok, majd r?csra bor?tom ?s hagyom kih?lni, hogy azt?n deszk?ra ?tcs?ztatva egy ?les k?ssel sz?pen szeletelni tudjam.
?n a fas?rtot ?s a vagdaltat csak sert?sh?sb?l szeretem, de ez nem jelenti azt, hogy m?s fajta h?sb?l ne lehetne elk?sz?teni. Ha a vagdalt k?zep?re f?tt toj?st tesz?nk, akkor m?r el?kel?en Stef?ni?nak is nevezhetj?k, b?r azt nem nagyon szokt?k bacon kab?tba b?jtatni. Ez a fajta vagdalt nagyszer? f?zel?kekzez, szendvicsekhez, vagy b?rmilyen k?rettel eb?dre, vacsor?ra.