Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzal
sponsored links
Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzal
Eredetileg hollandi mártással terveztem ezt az ételt. De mire a Gellért nappali kórházából a Fehérvári úti piac útbaejtésével hazaértem, már nem volt kedvem a mártással bíbelõdni .Ezért kényelmi szempontból a majonéz mellett döntöttem.Hozzávalók
- 1 csomag (50 dkg, 16 db) spárga
- 12 dkg (8 szelet bacon)
- 20 dkg ( 8 db újkrumpli)
- 3 szál petrezselyem
- 10 dkg (4 db csiperkegomba)
- 10 dkg spenót
- 2 ek majonéz
- só
- õrölt fekete bors
- olíva olaj
A spárgák végét levágom, megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyõben sós, cukros vízben félig megfõzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hõntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.
A spárgákat, a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyõbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fûszerezem, beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.
Közben a spenótot megmosom
25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra., 200 C fokra, 5 perc után kiveszem a serpenyõt és tálalok. A tányérra teszek mindenbõl, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.