Bacon köntösben sült karaj indiai serpenyõs karfiollal

2014-05-06

sponsored links






Vasárnapi menü része volt ez a finom étel, szeretem az ilyeneket, csak be kell tenni a húst sütõbe, a köret sem túl bonyolult. Az indiai ízeket egyébként is nagyon szeretjük és gyakran készítek ilyesmit.

Hozzávalók:
60 dkg csont nélküli karaj
só, bors
bacon szeletek

A karfiolhoz:
1 nagy fej karfiol v. 2 kisebb
3-4 ek. kókuszvaj vagy zsír v. a kettõ keveréke
2 fej hagyma
2 db. babérlevél
1 kis darabka gyömbér hámozva, apróra szeletelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 db chili
2 db paradicsom (vagy konzerv is jó télen, ha van házi az a legjobb.)
1/2 tk. õrölt kömény
1/2 tk. kurkuma
1/2 tk. õrölt koriander
1/2 tk. garam masala fûszerkeverék
só, bors
friss koriander levél

A karajt bedörzsöltem sóval, borssal és betekertem a bacon szeletekkel, forró sütõben pirosra sütöttem, majd amikor kész lett, letakartam alufóliával és állni hagytam 10 percet mielõtt szeleteltem. . A karfiolt rózsáira szedtem, ezeket is kisebbre vágtam, majd sós vízben elõfõztem 4-5 percig. majd leszûrtem és félretettem. Egy nagyobb serpenyõben megolvasztottam a zsír és kókuszvaj keverékét, az apróra vágott hagymát megfonnyasztottam benne. Hozzáadtam a babérlevelet, fûszereket, apróra vágott chilit, gyömbért, fokhagymát, sóztam borsoztam. Hozzáadtam a paradicsom konzervet is, ebbõl nem kell sok, ha valaki nem eszik paradicsomot, ki is hagyhatja, több vízzel kell akkor felönteni. Hagytam pár percig együtt fõni, majd kevés vízet adtam hozzá és még tovább fõztem, amíg jó sûrû szósz nem lett az egész. A babérlevelet kiszedtem, hozzáöntöttem az elõfõzött karfiolt, óvatosan összekevertem, majd összeforraltam az egészet, pár percig együtt fõztem. A végén hozzáadtam az apróra vágott petrezselyem levelet is, koriander a legjobb hozzá, de azt nálunk nem szeretik. Ilyenkor még lehet ízesíteni, sózni, borsozni saját ízlés szerint. A megsült karaj szeletekkel tálaltam, nagyon finom, a gyerekeim nem kedvelik a karfiolt, de ilyen fûszerezéssel nagyon szeretik. A karfiol magában is finom, önnáló ételként is ehetõ, nemcsak köretként.




Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/05...

sponsored links

Keres?s