Bacalhau com arroz - Portuguesa - Rizses tõkehal portugál módra
sponsored links
Ennek a már duplán kipróbált portugál tõkehalas receptnek több szempontból is köze van a Tarka Bárkához, és az írónõjéhez; Gabához. 1. Amikor elsõ alkalommal készítettem, akkor azt a paradicsomszószt használtam fel hozzá, amit Gaba készített, és extraként kaptam tõle a születésnapi receptversenyükön nyert ínycsiklandó ajándékok mellé. 2. Ugyanazon a portugál tálon fotóztam ezt az ételt, mint amin a nyertes lazacos spenóttekercset is. 3. Az "Együnk halat!" nevû csoportban, az elé a kihívás elé állította a vállalkozó szellemû halrajongókat, hogy egy éven keresztül készítsünk havonta egy-egy halételt, és osszuk meg az oldalon.
Én ezzel a recepttel kezdek, és úgy döntöttem, hogy olyan 12 db portugál tõkehalas receptet fogok készíteni, amelyek még nem szerepelnek a blogon.
(Lehet, hogy már észre is vettétek, hogy idõközben összegyûjtöttem egy újabb aloldalra a blogon már megtalálható portugál receptjeimet magyarul.)
Ez a rizses tõkehalas étel a nekem leginkább tetszõ, legeredetibb 2012-es kiadású portugál receptkönyvbõl származik. Az eredeti szövegét az elsõ portugál gasztronómus, a Portugál Gasztronómiai Társaság alapítója; az álnevén ismertebb Olleboma, vagyis António Maria De Oliveira Bello írta 1936-ban. Az álnév érdekessége, hogy a gasztronómus visszafelé olvasott nevébõl és ...