Bacalhau - Bruxa - avagy így készítik a boszorkányok a tõkehalat

2012-12-12

sponsored links


Szép számmal szerepelnek már portugál receptek itt a blogon, azon belül is talán a tõkehalas receptek vannak túlnyomó részben. Ezt a statisztikát megerõsítve, most is egy ilyen receptet mutatok, ami nem más, mint egy burgonyás-kolbászos-hagymás rakott tõkehal, eredeti nevén Bacalhau - Bruxa (boszorkányos tõkehal). Véleményem szerint a neve eléggé mókás, az eredetét nem is ismerem, de talán onnan kaphatta, hogy boszorkányosan jó, és boszorkányosan egyszerû egytálétel. :)

Már kétszer is elkészítettem, és nagyon megszerettük. Elsõre nyers burgonyával, mert az a könyv, ahonnét származik a recept, nem írja, hogy meg kellene fõzni. Pedig meg kell, mert különben nagyon sokára sül csak meg az étel, és imitt-amott a burgonykarikák is kemények maradnak, maradtak benne.

Hozzávalók kb.:

700 g elõfõzött kiszálkázott tõkehal (nálam sóban szárított, kiáztatott) laskáira szedve
250 g vöröshagyma vékony karikákra felszeletelve
6-8 gerezd fokhagyma felkarikázva
900 g burgonya meghámozva, karikákra vágva és közepesen megfõzve ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/12/bacal...

sponsored links

Keres?s