Babéros pecsenye - nem csak szilveszterre
sponsored links
Õsszel vettem babérlevelet és az a gondolatom támadt, hogy csak úgy simán hozzáteszem a régebbi maradékhoz. A régebbi maradékot késes aprítóval megõröltem, szórókupakos fûszeres üvegcsébe tettem. Imádtuk szimatolni Apával.
Magát a babért ritkán használom, fõleg mióta nem eszünk pl. krumplifõzeléket. De szeretem pl. a sertés pecsenyehúsokhoz, mert remekül illik hozzájuk.
Szilveszterkor persze az ember eszik valami malacost ;) Meg újév napján lencsét, amihez szintén remekül passzol a babér. Akartam egy szelet bõrös sertéscombot venni, de nem kaptam. Így kértem a hentestõl egy szép darab lapockát. Kedves és aranyos volt, gondolom próbált kicsit a kedvemben járni. Amikor itthon kicsomagoltam a húst, akkor láttam csak, micsoda gyönyörût kaptam tõle.
Babéros pecsenye - nem csak szilveszterre
Ez kell hozzá: 1 kg szép sertéslapocka, só, õrölt feketebors, fokhagyma, olívaolaj, õrölt babér, 1/2 citrom leve, egy kis ...